Salutare tuturor. N-o să încep cu detalii biografice, le las pe mai târziu. Suficient să spun că-s un individ neoarecare, că mă interesează să comunic cu alții de aceeaşi simțire cu mine şi că vreau să fac asta – pe cât posibil – cu bun simț. În rest, pentru început vă cer doar prezumția de legitimitate pe care o are oricare ins(ă) din blogosferă .

Blogopolis e capitala unui regat virtual în care poți evada din cubiculul tern al (multi)naționalei la al cărei birou îți numeri lunile dintre un concediu şi altul, vânzându-ți timpul, răbdarea, visurile, viitorul uneori, pe un pumn de arginți, suficienți ca să te țină conectat la cursa socială pentru lucruri, obiecte, “chestii”, consumabile, şi prea puțini ca să te poți elibera.

Blogopolis e şi despre ce se întâmplă în jurul meu, e un exercițiu de rafinare selectivă a realității. Dincolo balastul care nu ne îngăduie să fim siguri că a încerca să fii un cetățean angajat nu e doar un demers de Don Quijote. În sensul acesta, Blogopolis e terenul de antrenament pentru un franctiror. Un franctiror care nu ştie, nu poate, nu vrea să se alăture armatei regulate.

Dar mai presus de toate, Blogopolis e despre oameni, lucruri şi idei semnificative din viața acestui franctiror. Care scrie ca să nu uite şi ca să învețe de la voi, cei care-l vizitați în răstimpuri. Să ne bucurăm deci, unii de alții.

Reclame